Az illata és az íze tökéletes harmóniát alkot. Ezt a szörpöt készítjük évek óta és soha nem csalódunk benne!
Bodzaszörp készítésre fel!
Hozzávalók:
30 fej bodzavirág
3kg cukor (fruktóz)
2liter víz
100g étkezési citromsav
1db kezeletlen héjú citom
1mk nátrium-benzoát
Elkészítése:
A bodzáknak vágjuk le a szárát, hogy csak a virág maradjon meg. 2 liter vízbe keverjük el a cukrot/fruktózt, majd adjuk hozzá a citromsavat és a mk tartósítószert, hogy a téli napokon is nyugodtan tudjuk fogyasztani. Karikázzuk fel a citromot és azt is tegyük bele. 4 napig legyen letakarva és hagyjuk kioldódni az összetevőket. Naponta többször kevergessük meg. A 4. nap végén szűrjük át és sterilizált üvegekbe adagoljuk ki.