Vásárlóink már hosszú évek óta ismerik és szeretik a Dr. Steinberger leveket. Jótékonyak lehetnek immunrendszer erősítésre, fogyókúrára, szív-érrendszer karbantartására. De még mennyi mindenre?
A Dr. Steinberger termékek 1997-ben kerültek forgalomba a magyarországi piacon, egy vállalkozó szellemű és az egészséges életmódot – már akkor is – fontosnak tartó házaspárnak köszönhetően.
A Dr. Steinberger termékek a német Rabenhorst anyacég által gyártott termékek. A cég több mint 120 éves tapasztalattal rendelkezik a gyümölcslé készítés, gyártás területén. A cég legfontosabb alapértékei a természetesség, a fenntarthatóság és a minőség. Ezek az értékek határozzák meg a cég mindennapos tevékenységének és működésének fókuszát.
Felbecsülhetetlen jelentősége van az egészség megőrzésében a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozásnak, melynek jelentős részét a zöldségek és gyümölcsök képezik. A Dr. Steinberger termékek alapanyagát friss gyümölcsök és zöldségek alkotják, melyekből préseléses technológiával készülnek a magas minőségű levek, amelyek remekül beilleszthetőek az egészséges és változatos mindennapi táplálkozásba.
És miért is ajánljuk őket mi magunk is?
A MINŐSÉG EGYET JELENT A TAPASZTALATTAL
Nincs abban semmi misztikus, hogy a Dr. Steinberger levek az érintetlen természet ízeiben gazdagok. A kiváló minőség a több, mint 120 éves szakértelemnek köszönhető. A kezdetek óta a legjobb alapanyagokból, a legnagyobb körültekintéssel készülnek a különleges, nyersen préselt gyümölcs- és zöldséglevek.
CSAK FENNTARTHATÓ TERMESZTÉSBŐL
A beszállítókat szigorú kritériumok alapján válogatja a gyártó partnerünk, és hosszútávú, személyes kapcsolatot ápol velük. Így mindig a legjobb minőségű alapanyagokkal készülnek termékeink. A beszerzési előírások szigorúbbak, mint a törvényben előírtak, mert elsődleges a fenntarthatóság, és az ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagok!
SZIGORÚ MINŐSÉGELLENŐRZÉS
Mielőtt az alapanyagokból Dr. Steinberger levek lesznek, szigorú minőségellenőrzésen mennek át. A kézzel válogatott gyümölcsöket, zöldségeket érettség, szín, íz és aroma alapján vizsgálják. Gyümölcscukor-, sav-, és vitamintartalmukat pontosan meghatározzák a gyárban, és szigorú laboratóriumi vizsgálatokkal szűrik ki a szennyezőanyagokat.
NYERS PRÉSELÉSBEN AZ IGAZSÁG
Amint a gyümölcsök átmennek a szigorú minőségi vizsgán, elkezdődhet a kíméletes feldolgozási folyamat. A Dr. Steinberger levek csak friss, nyers alapanyagokból készülnek, koncentrátumok nem kerülnek bele, így eredeti formában maradnak meg az értékes összetevők. A préselés a zöldségek, gyümölcsök esetében csak egyszer történik meg, így a természet legjava megmarad a termékeinkben.
KÍMÉLETES PALACKOZÁS
Különleges pasztőrözési folyamattal a lehető legalacsonyabb hőfokra (80-90°C) hevítve megakadályozható, hogy a frissen préselt nyers levek erjedésnek induljanak. A speciális palackozási eljárásnak köszönhetően a Dr. Steinberger levek nincsenek kitéve a hő és az oxidáció hatásainak, így természetes színük, ízük, aromájuk, vitamin- és ásványianyag tartalmuk megmarad.
VÉDŐCSOMAGOLÁS
Maga a természet kerül a jellegzetes, barna üvegpalackokba. Az üveg kiváló csomagolóanyag, mert nemcsak véd a fény káros hatásaitól, de semmilyen módon nem befolyásolja a levek ízét, vitamin- és ásványianyag-tartalmát. Így pont olyan frissen kerülnek az Ön asztalára, mint ahogyan elhagyták az üzemeket.
Nézzünk néhány levet külön-külön is, mert nem is gondolnánk mennyi mindenben segíthet nekünk.
Személyes kedvencem az ananászlé. Nem tudok betelni a friss, édes ízével.
Dr.Steinberger Ananászlé - 750 ml
A Dr. Steinberger Ananászléhez válogatott, érett ananászt (bromeliaceae) dolgoznak fel. Az ananászt meghámozzák és a teljes gyümölcsöt kíméletesen feldolgozzák. Ennek következtében az Ananászlé tartalmazza a gyümölcs értékes alkotóelemeit, így magát a gyümölcs húsát is. Különlegesen frissítő hatású. Lékúrához is ajánlott.
Dr.Steinberger Antioxidánsok - Vegyes gyümölcslé (bio) - 750 ml
Kilenc értékes gyümölcsből készül ez kiváló minőségű préselt gyümölcslé. A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.
Antioxidáns szupererő - fókuszban a "feketelevek"
A Dr.Steinberger gyümölcs- és zöldséglevek kínálatában három szuper antioxidáns forrásról olvashatsz most bővebben:
- Feketeáfonya nektár
- Feketeribizli nektár
- Fekete berkenyelé, más néven Arónialé
Mit érdemes tudni ezekről a növényekről és az azokból készült préselt levekről?
Először kezdjük a Feketeáfonya nektárral:
- A fekete áfonya gazdag ásványi anyagokban, kálciumban, káliumban, nátriumban, vasban, valamint foszforban, ezen kívül pedig C, A és B-vitamin forrás is.
- Ennek köszönhető, hogy egy nagyon sokoldalú gyógyhatással bíró növény, lássuk, hogy mik is ezek:
- a szervezet számára fokozott antioxidáns védelmet biztosít. Az egész testre kiható antioxidáns védelem az, ami kiemeli az antioxidánsok sorából:
- A feketeáfonya leve serkentheti a vérkeringést, erősítheti a hajszálereket, támogatja a szív egészségét.
- Természetes módon járul hozzá a vércukorszint egyensúlyához.
- Az emésztőrendszer számára is fokozott antioxidáns védelmet biztosít.
- Fekete áfonyalében jelen vannak a gyümölcs és a héj sötét színét adó úgynevezett flavonoid vegyületek, melyek gyógyhatásai igen jelentősek:
- Erősíthetik a hajszálereket és megelőzik az érelmeszesedést.
- Vérhígító hatással rendelkezik, tehát megakadályozhatják a vérrög képződést.
- A flavonoidok jelentősen fokozzák a gyomorban a nyálkatermelődést, mely védőrétegként működik és megelőzheti a fekély kialakulását.
További pozitív hatásai:
- Rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, illetve normális vérnyomás esetén hozzájárul az optimális vérnyomás fenntartásához.
- A fekete áfonya képes jelentősen megerősíteni a szemekben található hajszálereket, illetve nagymértékben javítani tudja a szem oxigén- és vérellátását. Ezáltal a fekete áfonya hozzájárul az éleslátás megőrzéséhez és visszaszerzéséhez is.
Feketeribizli nektár:
- A feketeribizli, egy igazi gyógygyümölcs. Ősidők óta alkalmazzák a népgyógyászatban.
- Igazi vitamin bomba!
- A feketeribizli gyümölcse és levele kiemelkedően gazdag C-vitaminban sőt még kálciumot és vasat is tartalmaz, így vashiányosoknak remek megoldás lehet vaspótlásra. Ezen kívül a tartalmaz A-vitamint, B1-, B2-, B6-vitamint, E-vitamint, magnéziumot és foszfort is.
- Gazdag vitamintartalmának köszönhetően hatékonyan erősíti az immunrendszert és hatékonyan veszi fel a harcot az influenza és megfázásos tünetek ellen.
- Kiemelkedően magas C-vitamin tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns forrás. Jótékony hatást gyakorolhat a szív és érrendszeri megbetegedésekre, vérnyomás szabályozására.
- Emellett vese- és hólyagbántalmak kezelésének is hatékony kiegészítője lehet.
- Gyulladáscsökkentő hatása miatt akár allergiás tünetek, valamint ízületi gyulladás kiegészítő kezeléseként is alkalmazható.
- A gyümölcs magas pektintartalma hozzájárul az egészséges bélflóra fenntartásához, illetve enyhíti az emésztési problémákat is. Magas rosttartalmából fakadóan székrekedés esetén is segítségünkre lehet.
Fekete berkenyelé
Manapság kezd egyre népszerűbb lenni a fekete berkenye, arónia gyümölcslevének fogyasztása gyógyhatású készítményként.
Gyógyító értéke magas P-vitamin- (flavonoid) tartalmának, B1-, B2-, B6-, B9-, B12-, C- és H-vitamin- tartalmának, A-, E- és K-vitamin provitamin-tartalmának és összességében kiemelkedően magas szabadgyök-fogó kapacitásának, antioxidáns hatásának köszönheti.
Sokoldalú gyógyhatásai a következők:
- Kedvező hatással van a keringési rendszerre és a szívre.
- Kedvező hatást gyakorolhat a vérnyomás szabályozásra.
- Kiváló kiegészítője lehet cukorbetegek diétájának, ugyanis segíthet csökkenteni a vércukorszintet.
- Természetes antibiotikumként hatékonyan képes támogatni az immunrendszert.
- Gyulladáscsökkentő hatással bír.
- Az emésztőrendszer támogatásában is részt vesz:
- Megelőzheti gyomorfekélyt, segítheti a gyomorproblémák megszüntetését
- Védő hatást gyakorolhat a belek működésére
- Továbbá:
- Segítheti a szervezet megtisztítását a nehézfémektől
- Javíthatja a látást és védi a szemet az UV sugárzástól
- Növelheti a bőr rugalmasságát (lassítja az öregedési folyamatot)
És a zöldséglevek mellett sem mehetünk el szó nélkül. Itt is van természetesen személyes kedvencem, ami egy elég megosztó ital. Ez nem más, mint a céklalé. Hűtve a legfinomabb, nagyon szeretem és gyakran iktatok céklalé napokat az életembe, amit a szervezetem is meghálál.
Dr.Steinberger Céklalé (bio) - 750 ml
Az ökológiai termesztésből származó céklát közvetlenül betakarítás után kíméletesen feldolgozzák, majd palackozzák. Az eredmény pedig egy prémium minőségű céklalé, amely a cékla természetes összetevőinek teljes gazdagságát tartalmazza. Lékúrához is kiváló.
Dr.Steinberger Zöldbúzafű koktél (bio) - 750 ml
Élvezze ezt az ízletes, harmonikusan megkomponált koktélt, amely fiatal búzafű levéből, zöld tea kivonatból készül, gyümölcslevek hozzáadásával és spirulina mikroalgával kiegészítve.
Évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget a búzafűlé kinyerése, amely tartalmazza a benne rejlő értékes anyagokat. Az otthoni préselés fáradsága helyett válassza a Dr.Steinberger bio Zöldbúzafű koktélt, ami összetevőinek köszönhetően tökéletes reggeli ital lehet.
Egy elég megosztó zöldséglével folytatom a sort.
Dr.Steinberger Savanyúkáposztalé (bio) - 750 ml
A legjobb termőterületekről származó bio fehér káposztából, tejsavas erjesztéssel készül ez a kellemesen enyhe ízvilágú savanyúkáposztalé. Alacsony, természetesen előforduló cukortartalmának köszönhetően fogyasztása szénhidrátszegény étrendbe is tökéletesen beilleszthető.
Remélem sikerült kicsit közelebb hoznom téged ezekhez a nagyszerű levekhez és te is kipróbálod majd valamyiket közülük. Érdemes heti 1 léböjt napot beiktatni, amivel az immunrendszered tudod nagyon jól felturbózni az őszi időszakban.