Szeretnék ajánlani egy igazán könnyen elkészíthető epres lepényt, ami szinte eteti magát, így biztosan rögtön el fog fogyni pillanatok alatt. Zabpehelylisztet és eritritet használtam, így diétás életmódba is beilleszthető illetve cukorbetegek is fogyaszthatják, számolva a zabpehelyliszt szénhidráttartalmával. Gyümölcsnek epret tettem bele, de cseresznyét vagy meggyet is használhatunk.
Hozzávalók:
kb. 20x25 cm-es tepsihez
- 70g zabpehelyliszt
- 100g puha vaj
- 150g eritrit
- 6 közepes méretű tojás
- 30g zsemlemorzsa
- 8g sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- gyümölcs ízlés szerint (meggy, eper, cseresznye)
Elkészítése:
- A tojások sárgáját keverjük habosra az eritrittel (fehéredésig), adjuk hozzá a vajat is, majd szitáljuk hozzá a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, ezután a zsemlemorzsát is. Jól keverjük össze. A tojásfehérját verjük fel keményre, majd adjuk hozzá a lisztes masszánkoz a 1/3-át - ezzel még lehet gyorsabban dolgozni, hogy fellazuljon a tészta. Majd hozzáadjuk a tojáshab 2/3-át is, de ezzel már óvatosan bánjunk, hogy ne törjük össze a habot.
- Tegyük a masszánkat vajazott/lisztezett tepsibe és rakjuk rá a gyümölcsünket.
- Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje. (a sütési idő sütőnként változhat)
- Ha kész fordítsuk meg, mivel a gyümölcsök leülnek a sütink aljára, porcukorral/poreritrittel tálaljuk.
Legközelebb egy savanykásabb meggyel próbálom ki! Próbáld ki Te is