Epres lepény cukormentesen

2023. June 05.
1763
viber_kép_2023-06-05_08-53-04-230

Szeretnék ajánlani egy igazán könnyen elkészíthető epres lepényt, ami szinte eteti magát, így biztosan rögtön el fog fogyni pillanatok alatt. Zabpehelylisztet és eritritet használtam, így diétás életmódba is beilleszthető illetve cukorbetegek is fogyaszthatják, számolva a zabpehelyliszt szénhidráttartalmával. Gyümölcsnek epret tettem bele, de cseresznyét vagy meggyet is használhatunk. 

Hozzávalók:

kb. 20x25 cm-es tepsihez

  • 70g zabpehelyliszt
  • 100g puha vaj
  • 150g eritrit
  • 6 közepes méretű tojás
  • 30g zsemlemorzsa
  • 8g sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • gyümölcs ízlés szerint (meggy, eper, cseresznye)

lep

viber_kép_2023-06-05_08-53-04-144

Elkészítése:

  • A tojások sárgáját keverjük habosra az eritrittel (fehéredésig), adjuk hozzá a vajat is, majd szitáljuk hozzá a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, ezután a zsemlemorzsát is. Jól keverjük össze. A tojásfehérját verjük fel keményre, majd adjuk hozzá a lisztes masszánkoz a 1/3-át - ezzel még lehet gyorsabban dolgozni, hogy fellazuljon a tészta. Majd hozzáadjuk  a tojáshab 2/3-át is, de ezzel már óvatosan bánjunk, hogy ne törjük össze a habot. 
  • Tegyük a masszánkat vajazott/lisztezett tepsibe és rakjuk rá a gyümölcsünket.
  • Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje. (a sütési idő sütőnként változhat)

  • Ha kész fordítsuk meg, mivel a gyümölcsök leülnek a sütink aljára, porcukorral/poreritrittel tálaljuk.




Legközelebb egy savanykásabb meggyel próbálom ki! Próbáld ki Te is

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása