Cukorbetegként a Nutella mellőzése igencsak nagy akaraterővel jár. Megmondom őszintén nagyon imádom, de nyilván nem tehetem meg, hogy sűrűn fogyasszam, mert óriási vércukor emelkedést okoz már 1-2 kanál elfogyasztása is. Régóta kacérkodtam házilag elkészíteni és mivel a recept, ami alapján készítettem végtelenül egyszerű, úgy gondoltam, hogy talán nincs sok vesztenivalóm és milyen igazam lett, hiszen a végeredmény magáért beszél ízben és állagban egyaránt. Nagyon érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 200g törökmogyoró
- 1,5 ek kakaópor
- 2 ek 4x erősségű édesítő
- 2 ek kókuszolaj
- 1 csipet só
- 1 ek vaniliás eritrit/ vanília kivonat
Elkészítése:
A törökmogyorót szabadítsuk meg a héjától úgy, hogy 180 fokon 7-8 percig pirítjuk. Kicsit hagyjuk kihülni majd egy konyharuha segítségével dözsöljük át őket és látni fogjuk, ahogy lepereg a héja. Ha ezzel kész vagyunk aprító segítségével daráljuk kicsit át a mogyorót, én nem tettem meg, de észrevettem, hogy könnyebb lenne vele dolgozni, ha kicsit meg lenne őrölve. Ezután adjuk hozzá először a száraz, majd a nedves összetevőket is. Az aprítóval addig daráljuk, míg a kivánt állagot meg nem kapjuk. Tegyük zárható üvegbe és a hűtőben 2 hétig is fogyaszthatjuk!
Várjuk Fitopontjainkban, ahol a blogban szereplő termékeket megtalálja!
Calendula Fitopont Széll Kálmán tér
Calendula Fitopont Etele Pláza