Házi mogyorókrém cukor nélkül

2024. június 17.
322
viber_kép_2024-06-14_08-16-11-496

Cukorbetegként a Nutella mellőzése igencsak nagy akaraterővel jár. Megmondom őszintén nagyon imádom, de nyilván nem tehetem meg, hogy sűrűn fogyasszam, mert óriási vércukor emelkedést okoz már 1-2 kanál elfogyasztása is. Régóta kacérkodtam házilag elkészíteni és mivel a recept, ami alapján készítettem végtelenül egyszerű, úgy gondoltam, hogy talán nincs sok vesztenivalóm és milyen igazam lett, hiszen a végeredmény magáért beszél ízben és állagban egyaránt. Nagyon érdemes kipróbálni!

viber_kép_2024-06-14_08-16-11-496

Hozzávalók:

  • 200g törökmogyoró
  • 1,5 ek kakaópor
  • 2 ek 4x erősségű édesítő
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaniliás eritrit/ vanília kivonat

Elkészítése:

A törökmogyorót szabadítsuk meg a héjától úgy, hogy 180 fokon 7-8 percig pirítjuk. Kicsit hagyjuk kihülni majd egy konyharuha segítségével dözsöljük át őket és látni fogjuk, ahogy lepereg a héja. Ha ezzel kész vagyunk aprító segítségével daráljuk kicsit át a mogyorót, én nem tettem meg, de észrevettem, hogy könnyebb lenne vele dolgozni, ha kicsit meg lenne őrölve. Ezután adjuk hozzá először a száraz, majd a nedves összetevőket is. Az aprítóval addig daráljuk, míg a kivánt állagot meg nem kapjuk. Tegyük zárható üvegbe és a hűtőben 2 hétig is fogyaszthatjuk! 

viber_kép_2024-06-14_08-16-11-638viber_kép_2024-06-14_08-16-11-416viber_kép_2024-06-14_08-16-11-852

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása