Nyakunkon a karácsony, nincs megállás a finomabbnál finomabb sütemények tesztelése folytatódik. Mi az, ami szintén nem hiányozhat a karácsonyi készülődésből? Hát persze, hogy a mézeskalács készítése. December első hetében mindig sort kerítek az elkészítésére. A mézeskalácsban az a jó, hogy hetekkel hamarabb is meg lehet sütni. Kisgyermekes anyuka lévén ez már egy nagyon szuper mókává nőtte ki magát. Tavaly még a lisztből való gyurmázás volt a fontos a legkisebbek számára, de idén már az egész munkafolyamatban részt vett a kisfiam is, ami minden édesanya szívét melegséggel tölti el.
Úgy gondolom, hogy az igazi termelői mézes verziót semmi nem tudja felülmúlni, viszont, ha figyelni kell a szénhidrát bevitelre -és valljuk be az eredeti mézeskalács nem túl alakbarát- találtam a fitopolcon egy igazán szuper tészta mixet, amihez 3 plusz hozzávalóra volt szükségem.
A dia-wellness előre összekevert Mézeskalács tésztakeverékét próbáltuk ki és a mézet is Dia-wellness mézpótlóval helyettesítettem. Az elkészítése nagyon egyszerű volt, pontosan követtem a zacskó hátulján lévő receptet és egy nagyon jó állagú tésztát kaptam, az illata is mennyei volt. Ha nem tudtam volna, hogy szénhidrát csökkentett nem biztos, hogy észrevettem volna.
Hozzávalók:
500 g DW mézeskalács mix
2 tojás
190 g Maci sweet
60 g margarin
kiszúró formák
jókedv
Elkészítése
A mézeskalács mixbe tegyük bele a margarint, a 2db tojást és a mézpótlót, majd egyneművé dolgozzuk össze. Nyújtsuk ki vékonyra, majd a különböző karácsonyi kiszúrókkal szaggassuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük bele. Ha fényes felületet szeretnénk a tetejét kenjük be tojássárgájával, 160°C sütőben arany barnára sütjük 10-14 perc alatt.
A végeredmény nagyon szép, könnyen kezelhető mézeskalács lett, amit zárható dobozba tettünk. Napok múlva is puha maradt és nagyon finom. A határtalan jókedv és az együtt töltött idő pedig úgy gondolom felbecsülhetetlen!
Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!