Szeretnék bemutatni egy igazán tökéletes egyveleget alkotó sós ropogtatnivalót, ami ráadásul egészségtudatos is, hiszen rengeteg magvat tartalmaz, amit mindeki kedve szerint kombinálhat. Ebbe tényleg azt teszel bele, amit szeretsz. Teljeskiőrlésű liszt is kerül bele, ami szintén jótékony hatással lehet a diétás életmódot kedvelőnek. Baráti beszélgetésekhez, társasjátékokhoz, de az esti filmezéshez is ajánlom.
Hozzávalók:
120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
100 ml víz
60 g lágy zabpehely
50 g napraforgómag
50 g tökmag
30 g lenmag
30 ml olívaolaj
1 teáskanál só
Elkészítése:
Keverjük össze az összes száraz hozzávalókat, azaz a teljeskiőrlésű lisztet, zabpelyhet, sót és a többi magot (napraforgó-, tök-, szezám- és lenmagot). Öntsük hozzá az olívaolajat és a vizet, majd dolgozzuk kemény tésztává. Ezután vegyünk egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és az ujjainkkal terítsük szét a tésztát a lehető legvékonyabban az egész felületen. Helyezzük a tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 15 percig. Sütés után vegyük ki a sütőből, és még melegen vágjuk a kívánt alakú krékerekre). Tegyük a krékereket további 10-20 percre a sütőbe, szintén 180 °C-on. Ha vastagabb a tésztánk, tovább is süthetjük. Hagyjuk a krékereket teljesen kihűlni, és tálaljuk őket akár önmagukban, akár bármilyen mártogatóssal vagy salátával.
Várjuk Fitopontjainkban, ahol a blogban szereplő termékeket megtalálja!
Calendula Fitopont Széll Kálmán tér
Calendula Fitopont Etele Pláza