Ropogós kréker tele magvakkal

Alakbarát sós finomság

2024. május 18.
261
viber_kép_2024-05-20_16-46-15-171

Szeretnék bemutatni egy igazán tökéletes egyveleget alkotó sós ropogtatnivalót, ami ráadásul egészségtudatos is, hiszen rengeteg magvat tartalmaz, amit mindeki kedve szerint kombinálhat. Ebbe tényleg azt teszel bele, amit szeretsz. Teljeskiőrlésű liszt is kerül bele, ami szintén jótékony hatással lehet a diétás életmódot kedvelőnek. Baráti beszélgetésekhez, társasjátékokhoz, de az esti filmezéshez is ajánlom.

Hozzávalók:

120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

100 ml víz

60 g lágy zabpehely

50 g napraforgómag

50 g tökmag

30 g lenmag

30 ml olívaolaj

1 teáskanál só

olajosmagvak

Elkészítése:

Keverjük össze az összes száraz hozzávalókat, azaz a teljeskiőrlésű lisztet, zabpelyhet, sót és a többi magot (napraforgó-, tök-, szezám- és lenmagot). Öntsük hozzá az olívaolajat és a vizet, majd dolgozzuk kemény tésztává. Ezután vegyünk egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és az ujjainkkal terítsük szét a tésztát a lehető legvékonyabban az egész felületen. Helyezzük a tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 15 percig. Sütés után vegyük ki a sütőből, és még melegen vágjuk a kívánt alakú krékerekre). Tegyük a krékereket további 10-20 percre a sütőbe, szintén 180 °C-on. Ha vastagabb a tésztánk, tovább is süthetjük. Hagyjuk a krékereket teljesen kihűlni, és tálaljuk őket akár önmagukban, akár bármilyen mártogatóssal vagy salátával.

diétás sós

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása