Házi csalamádé

2023. október 09.
461
csalamádé

Gyermekkoromban nagyon szerettem a csalamádét, a vasárnapi ebéd elképzelhetetlen volt nélküle. Nagymamám, majd édesanyám is sajátkezűleg készítette el amit imádtam. Sokszor magában is fogyasztottam. Ez a szeretet felnőtt koromra is megmaradt és idén is úgy döntöttem készítek a téli hónapokra egy kis csalamádét, amit csak le kell venni a polcról. Sajnos a boltok polcain találhatóaknak az összetétele 90%-ban káposzta és más zöldség szinte alig van benne és ráadásul nem is annyira ízletesek. Ha kisebb mennyiséget készítünk és elfogyasztjuk 1-2 héten belül tartósítószer sem szükséges bele. 

Hozzávalók: 

3kg fejes káposzta
6db uborka
1kg paprika
1kg vöröshagyma
6dl 10%-os ecet
100g só
300g cukor
1tk borkén
1tk nátrium-benzoát

csalamádé3csalamádé4

Elkészítése: 
Reszeljük le a hozzávalókat egy nagy tálba, majd tegyük hozzá a száraz és a nedves összetevőket. Alaposan forgassuk át, majd fedjük le és hagyjuk 24 órág állni, hogy az ízek összeérjenek! Pakoljuk üvegekbe, öntjük fel a felöntőlével, amit a zöldségek kiengedtek  magukból és végül jó alaposan zárjuk le. 


csalamádé1

Fogyaszd egészséggel!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!