Klasszikus mézeskalács

2023. november 20.
933
gingerbread

Lassan itt az ideje karácsonyi hangulatot varázsolnunk, amihez nálam elengedhetetlen a közös mézeskalács készítése a kisfiammal. Már napok óta kérdezgette, hogy mikor sütünk kalácsot, mert Ő már nagyon szeretne. A kedvence a formázás és természetesen a kész termékek minőségellenőrzése. :) Most a hagyományos, mézzel készített verziót hoztam el, hiszen korábban már készítettünk diétás változatot is! (RECEPT ITT)

Ezt a receptet használjuk évek óta és nagyon jól bevált, hiszen könnyen kezelhető és egyszerűen összeállítható, szívből ajánlom. A mérce egy 2,5dl-es börge.

viber_kép_2023-11-11_17-34-03-612viber_kép_2023-11-11_17-34-03-359mezeskalacs224mezeskalacs2223mezeskalacs222mezeskalacs22

Hozzávalók:

– 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– két – két és fél bögre porcukor (20-25 dkg)
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 
– 30 dkg margarin vagy vaj
– 1 bögre méz (2,5 dl)
– 3 tojás

viber_kép_2023-11-11_17-37-51-295

Elkészítése:

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint/vajat, majd  mézet és a tojásokat is.
3. Gyúrjuk egyneművé, majd osszuk 3 egyenlő részre. (Ha nagyon ragadna a tészta adjunk hozzá lisztet, lágy legyen a tészta, de ne ragacsos!)
4. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. egy centi vastagra és tetszőleges formákkal szúrjuk ki.
5. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 10 percig süssük.

viber_kép_2023-11-11_17-35-36-044

Kellemes készülődést kívánunk!

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása