Őszi sütőtökkrémleves

2023. november 06.
285
viber_kép_2023-11-05_19-55-04-180

Nálam a krémlevesek tipikusan ősszel kerülnek elő, amikor a bekuckózásé a főszerep, hiszen egyre rövidebbek a nappalok, hűvösebbre fordul az időjárás, így nagyon jól esik egy igazán finom, tartalmas krémleves. A sütőtökből már készítettünk egy korábbi blogunkban pumpkin spice latte-t, de készíthető belőle muffin és pite is. Én most egy krémlevesre vágytam, így el is készítettem, aminek a receptjét megosztom, mert igazán könnyen elkészíthető. 

Hozzávalók: 

1kg sütőtök
25g vaj
kisebb vöröshagyma

bors
szerecsendióvirág őrölt
1 szál sárgarépa
1db burgonya
kb. 1 liter víz
100ml főzőtejszín
ételízesítő, leveskocka (ízlés szerint)

Sütőtökkrémleves1

Sütőtökkrémleves

Elkészítése:
A kimagozott, megmosott, meghámozott sütőtököt felkockázzunk a többi zöldséggel együtt. Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megdinszteljük, majd picit sóssuk, borsozzuk és adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és főzzük puhára. Közben beletesszük a fűszereket, ételízesítőt is. Amikor a zöldségek megpuhultak turmixoljuk össze, hogy egyneművé vállajon, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljunk rajta egyet. Pirított tökmaggal, tökmagolajjal tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánunk!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!