Szívvel-lélekkel készült granola, akár ajándéknak is!

2023. december 18.
344
viber_kép_2023-12-18_10-16-22-472

Számomra az ünnep meghittségét mi sem teheti különlegesebbé, mint a személyre szabottan, kézzel készített ajándékok. Egy ilyen ajándékban benne van minden, amit a mai világban értékelni lehet! Ami számomra a legfontosabb az az idő, amit rá szánok vagy, amit rám szánnak az elkészítése során. Úgy gondolom felbecsülhetetlen! Próbáld ki a mézeskalács ízű granolát és ajándékozd meg vele a szeretett személyeket. Korábban elkészítettem már egy cukormentes változatot, ami igazán nagy sikert aratott.RECEPT ITT

Hozzávalók 4 nagyobb üvegre:

800g lágy zabpehely/ gm zabpehely

500ml kókuszolaj

600 ml méz

200g pekándió

200g törökmogyoró

1 csomag mézeskalács fűszerkeverék

ízlés szerint mazsola

viber_kép_2023-12-18_10-16-22-562

Elkészítése: 

Tegyük egy tálba a száraz összetevőket, fűszereket (kivéve az aszalványokat), keverjük jó alaposan össze. A mézet és a kókuszolajat melegítsük össze, majd öntsük rá a száraz összetevőkre és keverjük össze. A sütőt melegítsük elő 160 fokra és sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a granolát, majd 35-40 percig süssük, alsó-felső sütéssel. Félidőben érdemes megkeverni kicsit. Várjuk meg míg teljesen kihűl és tegyük bele a mazsolát. Ha ajándéknak szánjuk hozzá illő üvegbe tegyük bele!

Tejjel, joghurttal összekeverve tökéletes reggelink lesz!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!