Számomra az ünnep meghittségét mi sem teheti különlegesebbé, mint a személyre szabottan, kézzel készített ajándékok. Egy ilyen ajándékban benne van minden, amit a mai világban értékelni lehet! Ami számomra a legfontosabb az az idő, amit rá szánok vagy, amit rám szánnak az elkészítése során. Úgy gondolom felbecsülhetetlen! Próbáld ki a mézeskalács ízű granolát és ajándékozd meg vele a szeretett személyeket. Korábban elkészítettem már egy cukormentes változatot, ami igazán nagy sikert aratott.RECEPT ITT
Hozzávalók 4 nagyobb üvegre:
800g lágy zabpehely/ gm zabpehely
500ml kókuszolaj
600 ml méz
200g pekándió
200g törökmogyoró
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Tegyük egy tálba a száraz összetevőket, fűszereket (kivéve az aszalványokat), keverjük jó alaposan össze. A mézet és a kókuszolajat melegítsük össze, majd öntsük rá a száraz összetevőkre és keverjük össze. A sütőt melegítsük elő 160 fokra és sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a granolát, majd 35-40 percig süssük, alsó-felső sütéssel. Félidőben érdemes megkeverni kicsit. Várjuk meg míg teljesen kihűl és tegyük bele a mazsolát. Ha ajándéknak szánjuk hozzá illő üvegbe tegyük bele!
Tejjel, joghurttal összekeverve tökéletes reggelink lesz!