Mi is eshetne jobban reggel, mint egy saját kezűleg elkészített házi granola, ráadásul hozzáadott cukor nélkül? Úgy gondolom, hogy remek választás arra, hogy megfelelően induljon a reggel, emellett azokat az összetevőket tartalmazza, amit a készítője valóban szeret és szívesen fogyaszt. Mutatom a receptet, ami nálunk pillanatok alatt elfogyott és hamar a család kedvencévé vált.
Granola
A granola valójában nem más, mint sült müzli. Alapja a zabpehely, amit mézzel és kókuszolajjal locsolnak meg, majd megsütnek. Ami a granola igazi jellegét adja azok a hozzáadott diófélék, magvak, aszalt gyümölcsök, fűszerek stb.
Fontos, hogy az aszalványok és csokoládék sütés után kerüljenek bele!
Házi pekándiós granola hozzáadott cukor nélkül
200g zabpehely/ gm zabpehely
130ml kókuszolaj
130 ml mézpótló/méz/ juharszirup/ datolyaszirup
100g pekándió
100g törökmogyoró
1 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szerecsendióvirág
100g cukormentes csokoládé
ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Tegyük egy tálba a száraz összetevőket (kivéve az aszalványokat és a csokoládét), keverjük jó alaposan össze. A mézpótlót és a kókuszolajat melegítsük össze, majd öntsük rá a száraz összetevőkre és keverjük össze. A sütőt melegítsük elő 160 fokra és sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a granolát, majd 35-40 percig süssük, alsó-felső sütéssel. Félidőben érdemes megkeverni kicsit. Várjuk meg míg teljesen kihűl és tegyük bele a mazsolát és a csokoládédarabokat.
Tejjel, joghurttal összekeverve tökéletes reggelink lesz!
Fogyasszák egészséggel és készítsék el bátran, biztosan nem fognak benne csalódni!