Pekándiós, fahéjas házi granola cukormentesen

Készítsd el otthon Te is!

2023. szeptember 11.
665
granola1113

Mi is eshetne jobban reggel, mint egy saját kezűleg elkészített házi granola, ráadásul hozzáadott cukor nélkül? Úgy gondolom, hogy remek választás arra, hogy megfelelően induljon a reggel, emellett azokat az összetevőket tartalmazza, amit a készítője valóban szeret és szívesen fogyaszt. Mutatom a receptet, ami nálunk pillanatok alatt elfogyott és hamar a család kedvencévé vált.

Granola

A granola valójában nem más, mint sült müzli. Alapja a zabpehely, amit mézzel és kókuszolajjal locsolnak meg, majd megsütnek. Ami a granola igazi jellegét adja azok a hozzáadott diófélék, magvak, aszalt gyümölcsök, fűszerek stb. 

Fontos, hogy az aszalványok és csokoládék sütés után kerüljenek bele!

Házi pekándiós granola hozzáadott cukor nélkül

200g zabpehely/ gm zabpehely

130ml kókuszolaj

130 ml mézpótló/méz/ juharszirup/ datolyaszirup

100g pekándió

100g törökmogyoró

1 tk őrölt fahéj

1 mk őrölt szerecsendióvirág

100g cukormentes csokoládé

ízlés szerint mazsola

magvak11zabpehelyviber_kép_2023-09-06_10-26-55-747granola készités

Elkészítése:

Tegyük egy tálba a száraz összetevőket (kivéve az aszalványokat és a csokoládét), keverjük jó alaposan össze. A mézpótlót és a kókuszolajat melegítsük össze, majd öntsük rá a száraz összetevőkre és keverjük össze. A sütőt melegítsük elő 160 fokra és sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a granolát, majd 35-40 percig süssük, alsó-felső sütéssel. Félidőben érdemes megkeverni kicsit. Várjuk meg míg teljesen kihűl és tegyük bele a mazsolát és a csokoládédarabokat. 

Tejjel, joghurttal összekeverve tökéletes reggelink lesz!

granola3granola553

Fogyasszák egészséggel és készítsék el bátran, biztosan nem fognak benne csalódni!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!