Gyermekként imádtam azt a gofrit, amit az anyukám készített. Annyira finom volt, hogy magában megettem legalább 3-4 db-ot egymás után, melegen. Semmihez nem hasonlítható ez az emlék és ízélmény. Amióta küzdök a kilókkal, igyekszem tudatosan étkezni és olyan alternatívát találni, ami bár nem búzalisztes és nem cukros, mégis közel olyan ízélményt nyújt, mint gyerekkoromban. Ha te is vigyázol a vonalaidra, esetleg cukorbetegséggel küzdesz, ajánlom figyelmedbe ezt a csökkentett szénhidráttartalommal rendelkező gofrit. Szerintem fantasztikusan finom érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (10-12 darabhoz)
400g Diawell 50%-al csökkentett liszt
3db M-es tojás
8,5dkg olvasztott kókuszolaj
50g 4X erősségű édesítőszer
15g vaníliás eritrit
1cs sütőpor
6dl tej
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját a cukrokkal keverjük habossá, ezután folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat. Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet és keverjük csomómentesre, úgy hogy a tejet is adagoljuk hozzá folyamtosan. Végül a tojásfehérjét verjük kemény habbá és azt is forgassuk bele.
Melegítsük elő a gofrisütőnket és már süthetjük is!
Lekvárral, nutellával, pudinggal kínáljuk!
Várjuk Fitopontjainkban, ahol a blogban szereplő termékeket megtalálja!
Calendula Fitopont Széll Kálmán tér
Calendula Fitopont Etele Pláza