Készítsünk matcha lattét otthon, egyszerűen! Biztos vagyok benne, hogy sokan hallottak már a méltán híres és kedvelt matcha teáról, ami nagyon sok jótékony hatással rendelkezik, erről egy korábbi blogunkban részletesen olvashatsz. KATT IDE
Régóta figyelemmel követem, hogy mennyire népszerű a matcha felhasználásával készült latte. Mivel nekem nincs bevett reggeli kávézási szokásom, így a kiváncsiság hajtott. A cappuccino-t, latte-t nagyon szeretem és a kávé illatát is így számomra a kávézás inkább összekötő értékkel bír. Erről is olvashatsz egy szuper blogot. KATT IDE
Mivel a matcha koktélok igen népszerűek és finomak egy nyári estén, úgy gondolom egy matcha latte is különlegessé tud tenni kapcsolatokat, barátságokat.
Hozzávalók:
1g matcha por (fél teáskanál)
1dl 70-80 fokos víz
ízlés szerint fűszer(fahéj, vanília)
juharszirup vagy bármilyen édesítőszer
1,5dl meleg tej/növényi tej
Elkészítése:
- A matcha port keverjük össze a fűszerrel, én fahéjat tettem bele. A forró, de nem forrásban lévő vizet öntsük rá és jól keverjük el
- Az elkészítése abban különbözik egy hagyományos tea keverésétől, hogy a körkörös mozdulatok helyett lentről felfelé, illetve oldaltól oldalig tartó mozdulatokat alkalmazzunk. A jobb eredményért használjunk teaecsetet.
- A felhabosított tejet öntsük az elkészült matchára.
- Juharsziruppal vagy más édesítőszerrel édesítsük.
Szerintem nagyon finom, mindenképp érdemes kipróbálni és garantált, hogy másnap is el fogod készíteni, sőt az sincs kizárva, hogy a reggeli kávézást is felváltja a MATCHA LATTE!