Várunk Fitopontjainkban, ahol további hasznos tanácsokkal is szívesen ellátunk!
Calendula Fitopont Széll Kálmán tér
Calendula Fitopont Etele Pláza
Én sem hagyhattam ki a mostanában nagy kedvencnek számító dubai csoki elkészítését! Több recept található belőle, de a pisztáciakrém és a török tészta egyikből sem maradhat ki. Minden összetevőt egyszerű volt beszerezni, a tésztát az egyik áruház nemzetközi termékeket kínáló polcain találtam. A végeredmény egy nagyon különleges és finom csokoládé lett, ami még ajándéknak is tökéletes azoknak, akik szeretik a kézzel készített finomságokat!
Hozzávalók:
20g vaj
pisztáciakrém
100g Kadayif tészta (török tészta)
fél ek. tahini
1 tábla fehércsokoládé
2 tábla tejcsokoládé
Elkészítése:
Gőz felett olvasszuk meg a fehércsokoládét, majd a formánk aljára csúrgassunk belőle, hogy a teteje szép márványos legyen. Ha nem szereted a fehércsokit ez el is hagyható. Ha készen vagyuk tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit dermedjen meg. Ezalatt 1 tábla csokoládét szintén olvasszunk meg gőz felett, majd vegyük ki a fagyasztóból a formánkat és egy ecset segítségével kenjünk be a formánk alját úgy, hogy kicsit az oldalát is lekenjük. Osszuk el a teljes csokoládét, hiszen ez lesz majd a végerdemény felső része. Ha elkészültünk tegyük vissza a fagyasztóba, hogy dermedjen meg a csokoládé.
A török tésztát vágjuk kisebb darabokra és a vajon pirítsuk aranybarnára majd keverjük bele a fél evőkanál tahinit és a pisztáciakrémet. Nagyjából 140-170g krémet tettem bele, de addig pótoltam, míg egy krémes állagot nem kaptam.
Vegyük ki a megdermedt csokoládét és pakoljuk a tetejére a pisztáciás krémet. A végén szintén olvasszunk fel 1 tábla csokoládét gőz felett és zárjuk le az édességünket! Tegyük a mélyhűtőbe 2-3 órára és a végeredményben biztosan nem fogunk csalódni!